21:19 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Extragerea petrolului

  Preţul petrolului, încotro, după ce Rusia şi Arabia Saudită au bătut palma

  © Sputnik /
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  401

  Moscova şi El-Riad au ajuns la un consens pe marginea chestiunii îngheţării volumelor de extragere a petrolului. Detaliile acestei înţelegeri urmează a fi făcute publice în curând. Dar unele informaţii au devenit deja cunoscute.

  CHIŞINĂU, 13 apr – Sputnik. Preţurile la petrol au crescut brusc pe parcursul zilei de marţi, menţionează experţii Alpari. Ei precizează că ţiţeiul de marca Brent a ajuns să coste 44,18 dolari, iar WTI – 41,66 dolari.

  Cauza unei scumpiri atât de spectaculoase sunt informaţiile despre noile înţelegeri la care au ajuns Rusia şi Arabia Saudită.

  Presa a scris că Moscova şi El-Riad au ajuns la un consens pe marginea chestiunii îngheţării volumelor de extragere a petrolului. Detaliile acestei înţelegeri urmează a fi făcute publice la întâlnirea principalilor producători de petrol din lume de la Doha, ce va avea loc la 17 aprilie curent.

  Potrivit unor informaţii preliminare, saudiţii ar fi dispuşi să ia măsuri de reducere a volumelor de extracţie fără a pune condiţii suplimentare.

  Anterior însă reprezentanţii El-Riad-ului susţineau că ţara ar putea să reducă volumele extracţiei de petrol doar dacă Iranul va recurge la măsuri similare.

  Este de menţionat că Iranul refuză să reducă cantitatea de petrol extrasă, dat fiind faptul că această ţară a avut de suferit o perioadă lungă din cauza sancţiunilor internaţionale.

  Potrivit experţilor, înţelegerile care deja există între marii producători vor conduce în mod inevitabil la redresarea situaţiei de pe piaţa internaţională a petrolului.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei