21:57 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Donald Tusk

  Tusk: pentru a fi europeni adevărați, trebuie să rămânem deschiși și toleranți

  © Flickr/ Platforma Obywatelska RP
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  5 0 0

  "Acordul cu Turcia nu este perfect și suntem pe deplin conștienți de riscurile și punctele sale slabe", a menționat președintele Consiliului European în raportul său prezentat miercuri în fața parlamentarilor europeni.

  CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a prezentat, miercuri, Parlamentului European un raport privind criza migrației, în care a subliniat că strategia de salvare a Zonei Schengen deocamdată funcționează și că în ultimele două luni s-a reușit să se evite colapsul acesteia.

  Referindu-se la acțiunile pe care le-a întreprins Uniunea Europeană în vederea stopării afluxului de migranți din Orientul Mijlociu, șeful Consiliului European a menționat summitul UE-Turcia, însă cu rezerve față de perspectivele de reușită a Acordului la care s-a ajuns.

  „Suntem îngrijorați de toate sarcinile și greutățile în rezolvarea acestei crize. Am crezut că de la început că este o iluzie periculoasă de a crede că există o soluție ideală și sută la sută eficientă… Acordul cu Turcia nu este perfect și suntem pe deplin conștienți de riscurile și punctele sale slabe", a spus Tusk.

  Oficialul european a mai punctat că cetățenii europeni trebuie să rămână a fi toleranți și deschiși față de refugiații care au ajuns în țările lor, iar tensiunile trebuie transformate în energie pozitivă.

  „Pentru a fi adevărați europeni trebuie să rămânem deschiși și toleranți, dar, în același timp, rezistenți și eficienți. Tensiunile sunt naturale. Iar fenomenul european a constat în abilitatea de a le transforma în energii pozitive. Și acest fenomen trebuie păstrat", a încheiat președintele Consiliului European.

  Potrivit datelor FRONTEX, în anul 2015 în Uniunea Europeană au ajuns aproximativ 1,8 milioane de migranți.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei