13:54 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Petro Popoșenko

  Liderul ucrainean Petro Poroșenko întreprinde o vizită oficială la București

  Пресс-служба президента Украины
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  0 0 0

  În timpul aflării sale în România, Președintele Ucrainei va avea un şir de întrevederi cu conducerea de vârf a ţării şi cu Patriarhul BOR. Totodată, este planificată semnarea mai multor documente bilaterale.

  CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, va întreprinde joi o vizită oficială în România, a anunțat serviciul de presă al președintelui ucrainean.

  „La 21 aprilie 2016, Petro Poroșenko va întreprinde o vizită oficială în România la invitația președintelui acestei țări, Klaus Iohannis", se menționează în comunicat.

  În program sunt prevăzute întrevederi ale şefului statului ucrainean cu președintele și prim-ministrul României, cu conducătorii ambelor camere ale Parlamentului și cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

  Serviciul de presă al liderului Ucrainei a menționat că președintele ucrainean intenționează să abordeze în cadrul întrevederilor probleme ce țin de cooperarea bilaterală, dar și interacțiunea în sfera securității internaționale.

  „Este planificată semnarea unui şir de acte bilaterale, inclusiv protocolul privind reînnoirea comisiei prezidențiale comune româno-ucrainene și acordul dintre cabinetul de miniștri al Ucrainei și guvernul României privind anularea plății pentru perfectarea vizelor de lungă ședere", au mai precizat reprezentanții serviciului de presă al președintelui ucrainean.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei