16:18 17 Martie 2018
Chişinău+ 13°C
În direct
  Protestul din 24 aprilie

  Lider protestatar de la Chișinău: m-am târât pe brânci, îmi pierdeam cunoștința

  © Sputnik/
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  0 0 0

  Unul dintre liderii Platformei DA susţine că duminică forţele de ordine ar fi folosit gaze paralizante, al căror efect l-a simţit pe propria sa piele.

  CHIŞINĂU, 25 apr – Sputnik. Vasile Năstase, unul dintre liderii Platformei Civice DA şi fratele preşedintelui formaţiunii, Andrei Năstase, susţine că la protestul din Duminica Floriilor de la Chișinău forţele de ordine au aplicat împotriva protestatarilor violenţi gaze paralizante, nu gaze lacrimogene.

  Năstase susţine că a avut de suferit personal din cauza acestor gaze.

  „Ieri am avut de suferit din cauza aceasta”, a afirmat luni Vasile Năstase la o conferinţă de presă în cadrul căreia, alături de alţi colegi ai săi, au declarat că protestatarii au fost provocaţi de către forţele de ordine.

  „Abia m-am târât pe brânci până în stradă. La un moment dat îmi pierdeam cunoştinţa. Nu puteam deschide ochii”, a mai relatat Năstase.

   El mai afirmat că ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, adjunctul şefului IGP, Gheorghe Cavcaliuc şi şeful IGP, Alexandru Pînzari ar fi „nişte criminali de drept comun”. Totodată el s-a grăbit să precizeze că s-a exprimat metaforic.

  Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a informat luni că 17 poliţişti au fost răniţi duminică în timpul protestelor organizate de Platforma DA, aceştia fiind loviţi cu pietre. Cinci dintre aceştia au fost spitalizaţi. El a mai precizat că protestatarii nu au avut de suferit.

  „Toţi poliţiştii care au avut de suferit duminică s-au ales cu răni provocate de pietre, aruncate de către protestatari", a declarat Juzdan la ieşirea din spitalul Ministerului Afacerilor Interne, unde demnitarul i-a vizitat pe poliţiştii internaţi duminică.

  Totodată, ministrul de Interne a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că Platforma „Demnitate şi Adevăr" nu şi-a respectat duminică obligaţia asumată de a protesta paşnic.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei