21:52 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Miliardarul american, prezentatorul TV Donald Trump (în centru).

  Trump: cu „ai noștri” practic ne-am lămurit, „o atacăm pe Clinton”

  © Sputnik / Максим Блинов
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  3 0 0

  Alegerile primare din statul Indiana au simplificat în multe privințe „ecuația concurențială” în tabăra republicanilor; potențialul candidat al acestora deja se gândește la „epica încăierare” cu favorita democraților, Hillary Clinton.

  CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Din eșaloanele superioare ale partidului republicanilor răsună tot mai insistent apelurile de a se uni în jurul lui Donald Trump.

  „Donald Trump va fi practic nominalizarea Partidului Republican, noi trebuie să ne unim cu toții pentru a o învinge pe Hillary Clinton", a scris pe Twitter  Reince Priebus, președintele Comitetului Național al Partidului Republican.

  Ultimul concurent serios al lui Trump, senatorul Ted Cruz, a anunțat miercuri că părăsește cursa electorală după ce a suferit înfrângere în statul Indiana, fapt ce i-a spulberat șansele de a fi nominalizat. În competiție rămâne guvernatorul  statului Ohio, John Kasich, însă el dispune de doar 156 de voturi, în timp ce Trump are circa 1043, iar Cruz — în jurul a 572.

  Printre democrați, candidatul principal rămâne a fi ex-secretarul de stat Hillary Clinton. Deocamdată aceasta nu și-a asigurat nominalizarea din partea Partidului Democrat, însă este favorita incontestabilă în lupta cu senatorul Bernie Sanders.

  „Noi mergem împotriva lui Hillary", a declarat Trump pentru susținătorii săi. „Noi vom câștiga, vom câștiga în noiembrie. Vom învinge. America va fi pe primul loc", a adăugat Trump.

  Numele noului președinte al SUA va deveni cunoscut la 8 noiembrie. Ambele partide își continuă cursa în alegerile primare din statele americane.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1262
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164