21:53 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  NATO

  Deputat: militarii NATO vin de zece ani în Moldova

  Минобороны РМ
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  5 0 0

  Președintele Comisiei parlamentare Securitate națională, apărare și ordine publică susține că reprezentanții forțelor armate ale NATO vin cu regularitate în Moldova pe parcursul ultimilor zece ani.

  CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Deputatul liberal Veaceslav Untilă, care este și președinte al Comisiei Securitate națională, apărare și ordine publică, s-a arătat surprins de insistența colegilor săi din fracțiunea parlamentară a PSRM, care au cerut să fie examinată la ședința de miercuri a acestei comisii legalitatea intrării militarilor SUA pe teritoriul Republicii Moldova.

  Potrivit lui Veaceslav Untilă, militarii din blocul NATO vin în Republica Moldova cu regularitate pe parcursul ultimilor zece ani.

  El s-a arătat surprins de faptul că abia acum cineva a cerut să fie verificată minuțios legalitatea intrării acestor militari în Moldova.

  Pe de altă parte, deputații socialiști au declarat că au depistat o serie de nereguli legate de intrarea în țara noastră a contingentului de militari americani, care urmează să participe la operațiunea “Dragon Pioneer 2016”.

  Propunerea socialiștilor a fost respinsă de majoritatea membrilor comisiei.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1263
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164