21:55 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Trăsură cu cai

  Poza zilei în Moldova: tancurile americane & căruțele moldovenești

  © Photo: Facebook / 2d Cavalry Regiment
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  10111

  Maşinile militare ale Regimentului 2 Cavalerie al SUA care se află în Moldova pentru a participa la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016” au făcut un popas în drum spre Negreşti pentru a admira peisajul rustic.

  CHIŞINĂU, 4 mai – Sputnik. O situaţie bizară a fost observată în Republica Moldova în timp ce convoiul militar american se îndrepta de la vama Sculeni spre Batalionul de geniu din Negreşti. 

  Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unităţi de tehnică militară, participă alături de militarii moldoveni, în Moldova, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”. Operaţiunea se va desfăşura la Bazele militare din Negreşti şi Bălţi. 

  Pe parcursul zilei de 3 mai, cele 106 maşini americane militare, au traversat frontiera de stat şi s-au îndreptat pe drumul M14 spre Batalionul de geniu din Negreşti, Străşeni. 

  La un moment dat, în timp ce tancurile americane se îndreptau spre Negreşti, acestea au tras pe dreapta pentru a ceda trecerea unei căruţe, tasă de un cal. Din imaginea plasată pe pagina de socializare a Regimentului 2 Cavalerie al SUA se vede cum militarii americani privesc cu interes carul rustic, care trece nestingherit şi fără interes pe lângă convoiul militar.

  În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă, 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40  de maşini de geniu şi asigurare.

  Scenariul exerciţiului, care se va desfăşura în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1272
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164