21:54 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Submarin

  A fost lansat Sea Hunter. Specialiști se tem că roboții îi vor ataca pe oameni

  © Sputnik / Виталий Аньков
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  Agenția de Proiecte de Cercetare Avansate ale Apărării SUA a început să testeze un distrugător de submarine care nu e prevăzut cu echipaj uman la bord şi nici nu e comandat de la distanţă.

  BUCUREŞTI, 4 mai — Sputnik. Marina militară a Statelor Unite ale Americii se pregăteşte să lanseze primul robot complet autonom care ar distruge submarine, relatează TVR.

  Unul din cele mai secrete departamente ale Pentagonului, Agenția de Proiecte de Cercetare Avansate ale Apărării, a lansat pentru testare primul robot acvatic de distrugere a submarinelor. Sea Hunter este un vânător de submersibile care nu are echipaj uman la bord şi nici nu este teleghidat de la distanţă de oameni.

  Robotul Sea Hunter are autonomie totală şi poate rămâne pe apă două sau chiar trei luni. Vasul are o lungime de 40 de metri și costă 20 de milioane de dolari, cu mult mai puțin decât navele de luptă clasice.

  "Sistemele electronice de la bord, radarele și sonarele îi permit identificarea altor vase, de suprafață sau submersibile. Este propulsat de două motoare diesel care îi permit atingerea vitezei de aproximativ 50 de kilometri la oră", scrie sursa citată.

  Dacă din punct de vedere financiar sistemele robotizate sunt mult mai ieftine pentru Apărare, nu puțini sunt cei care se tem că acestea vor considera oamenii ca amenințări potențiale și îi vor ataca.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1267
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164