00:07 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Supermarket

  ALERTĂ: supermarketurile sunt pline de fructe şi legume toxice

  © Sputnik / Maksim Blinov
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  5002

  S-au eliberat buletine pentru 822 dintre probele prelevate, șapte dintre acestea prezentând depășirea limitei maxime admise pentru astfel de reziduuri, conform Agerpres.

  BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik. În perioada 1 ianuarie — 4 mai 2016, inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au controlat un număr de 3.854 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezența de reziduuri de pesticide și au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 862 probe, scrie Agerpres.

  O probă de tomate provenite din Iordania, o probă de ardei iute provenit tot din Iordania, o probă de mere din Macedonia şi patru probe de fasole boabe din Etiopia au confirmat îngrijorările românilor: mâncarea din marile lanțuri comerciale dăunează grav sănătății.

  S-au efectuat 862 de probe pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru un număr de 822, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator. Astfel, șapte probe au prezentat depășire a limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide.

  S-au găsit trei probe neconforme: o probă de ardei kapia roșu, o probă de rodii și o probă de lămâi. Toate probele cu rezultat maxim de toxicitate au provenit de la transporturi de fructe și legume din Turcia.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei