19:16 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Proteste

  “Lasă-ne, lasă-ne, tehnocratule!”. Sindicaliștii SANITAS cer demisia guvernului

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  3 0 0

  Cel mai mare sindicat din Sănătate, SANITAS, a ieşit în stradă pentru majorarea salariilor cu 25% şi pentru demisia guvernului Cioloş din cauza crizei din sistemul sanitar.

  BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Lucrătorii din medicină pichetează vineri majoritatea ministerelor, din cauza condiţiilor inumane din spitale, informează B1TV.

  Zeci de persoane din cadrul sindicatului SANITAS, cel mai mare sindicat din domeniul medical, au protestat în fața Ministerului Sănătății pentru a taxa oficialii din guvernul Dacian Cioloş.

  Criza din sistemul medical îi împinge pe medici şi doctori la grevă. Oamenii sunt dispuşi să nu mai tolereze situaţia catastrofală din Sănătate şi ies în stradă până când guvernanţii vor veni cu soluţii.

  Ei solicită majorarea salarială cu 25% în 2016, dar și plata corectă a gărzilor, finanţarea posturilor de specialitate și reglementarea timpului de muncă.

  În cursul zilei de ieri, 12 mai, același sindicat a protestat și la Ministerul Muncii și la Ministerul Finanțelor.

  Sindicaliștii amenință cu noi proteste dacă autorităţile nu rezolvă problemele din Sănătate. Ei se tem că sistemul medical naţional ar putea fi cedat în întregime intereslor financiare globale străine de interesul naţional.

  “Un prim semnal de alarmă vreau să trag! Am senzația că sistemul actual securisto-mafiot vrea să se înlocuiască cu unul corporatist, unde primează tot principiul de ”maximizare a profitului”. Argumentez prin lipsa de transparență cu care se iau deciziile care ne privesc pe toți. Totul se decide în spatele ușilor închise, unde nu au acces decât acele persoane influente, care ulterior secretizează totul”, scriu sindicaliştii pe ştirimedicale.info.

  România este singurul stat din lume care mai are doar două sindicate: cel din Sănătate şi cel din Educaţie.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   769
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   117
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133