02:27 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Indicator amplasat la frontiera Ucrainei

  Kievul anunţă începutul lucrărilor de ridicare a unui „zid" la frontiera cu FR

  © Sputnik/ Павел Паламарчук
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  3 0 0

  Autorităţile ucrainene au anunţat mai demult că vor purcede la fortificarea hotarului cu Rusia, iar la moment proiectul pare să prindă contur.

  CHIŞINĂU, 15 mai — Sputnik. Au demarat lucrările tehnice şi inginereşti de edificare a „Zidului" în regiunea Lugansk, la frontiera cu Federaţia Rusă, a comunicat Georghii Tuka, ministrul pentru problemele teritoriilor temporar ocupate din Ucraina, în cadrul unei emisiuni la postul TV „112 Ucraina", comunică RIA Novosti.

  „Deja au venit echipele de geologi şi geodezişti. Acum este studiată starea terenului, au loc lucrări de pregătire pentru construcţiile tehnice, două echipe puternice activează de-a lungul liniei de demarcaţie. Au fost identificate deja două terenuri pe care fermierii le-au însămânţat, în pofida avertismentelor. Însă lucrările vor continua oricum", a declarat Tuka.

  El a mai precizat că toate obiectivele ar putea fi date la timp în exploatare, „dacă va exista finanţare suficientă".

  Anterior, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că, dacă va fi necesar, Kievul va înălţa la graniţa cu Rusia un complex modern de fortificaţii extrem de puternic. Ulterior, ex-premierul Arsenii Iaţeniuk a anunţat despre începutul edificării „unei frontiere reale cu FR", proiectul fiind denumit „Zidul"

  Potrivit presei, la graniţă vor fi prevăzută şanţuri antitanc, turnuri de control cu înălţimea de 17 metri, semnalizare, echipamente de observare etc. „Zidul" ar urma să fie construit în timp de trei ani. În februarie, Iaţeniuk declara că programul a fost realizat în proporţie de 20 la sută.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei