17:34 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  SUA

  Rareş Bogdan este dezamăgit de Ambasada SUA: „Nu mă aşteptam la asta"

  © East News/ UPI Photo / eyevine
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  3 0 0

  Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, a scris pe pagina personală de Facebook că este mâhnit de reacţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii de a interzice valorificarea memoriei marelui economist român Mihail Manoilescu.

  BUCUREŞTI, 15 mai — Sputnik. Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica, Petre Ţuţea şi Mihail Manoilescu nu sunt valori naţionale pentru că aşa vrea America.

  Ambasada Statelor Unite ale Americii a difuzat vineri un comunicat de presă în care îşi exprimă dezacordul în legătură cu decizia Băncii Naţionale a României de a-l onora pe economistul Mihail Manoilescu, unul din teoreticienii protecţionismului economic şi Guvernator al BNR în interbelic. Ambasada Americii afirmă în comunicat că Mihail Manoilescu a fost antisemit şi fascist.

  Rareş Bogdan a reacţionat prompt pe pagina de Facebook. El se arată mâhnit de reacţia Ambasadei SUA.

  "Sunt mai mult mâhnit decât şocat. De ce, Doamne? De ce? Manoilescu a fost unul dintre fondatorii şcolii româneşti de economie şi creatorul doctrinei protecţionismului economic, doctrina aplicată şi azi în ţări din America de Sud, mai ales Brazilia. Nu mă aşteptam la asta şi mai ales venit de acolo. Dar atâta timp cât Cioran, Noica şi Eliade sunt consideraţi reacţionari români nu mai am ce să spun", a scris realizatorul emisiunii "Jocuri de putere".

  Rareş Bogdan mai scrie că BNR îl omagiază pe Mihail Manoilescu pentru activitatea de Guvernator într-una din cele mai agitate perioade politico-economice ale secolului 20, pentru o ţară aflată şi atunci între fronturi şi imperii.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei