09:52 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Proteste București

  15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

  © Sputnik / Ilie Catrinoiu
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  2 0 0

  Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) va organiza un miting de 1 iunie, 15.000 de profesori urmând să iasă în stradă în semn de protest față de ordonanța privind salarizarea, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu.

  BUCUREŞTI, 19 mai — Sputnik. De Ziua Internațională a copilului, profesorii și învățătorii ar putea declanșa anularea examenelor de Bacalaureat și Capacitate din acest an.

  Aproximativ 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor ieşi în stradă pe 1 iunie, a declarat Simion Hăncescu preşedintele FSLI pentru Mediafax.

  Negocierile dintre Guvern şi FSLI privind salarizarea au eşuat marţi. Hăncescu a declarat că ordonanţa propusă de Guvern „nu aduce nimic bun pentru învăţământ".

  „Reamintesc că ne așteptam la o lege a salarizării care să creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Această lege a salarizării pentru noi este nulă. Există două domenii în România care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sănătatea şi Educaţia. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment", a declarat Hăncescu marţi.

  Profesorii sunt foarte nemulțumiți de proiectul noii ordonanțe de urgență privind salarizarea. Aceștia susțin că sunt șanse ca examenele naționale programate în perioada următoare, respectiv Capacitatea și Bacalaureatul, să nu se desfășoare dacă Guvernul nu rezolvă criza din Educaţie.

  Traseul marșului stabilit pentru 1 iunie este: Piața Victoriei — Cotroceni sau Piața Constituției — Palatul Victoria. Simion Hăncescu a declarat că ca la protest s-ar putea să participe toate sindicatele din Educaţie. 

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei