09:52 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
  © Sputnik / Rodion Proca

  Dinu Țurcanu divulgă secretul. De ce specialiștii IT au cele mai mari salarii

  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1000

  Specialiștii IT din Republica Moldova au marcat Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. Cei mai buni au fost distinși cu titluri onorifice și au primit diplome de onoare.

  Pe 17 mai, de Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, 80 de specialiști din domeniul TIC au fost distinși cu titlul onorific "Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații", iar peste 300 de angajați ai instituțiilor de profil au primit diplome de onoare pentru merite deosebite în dezvoltarea sectorului TIC. Distincțiile a fost acordate în cadrul unei ceremonii festive, organizată de Ministerul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor și Federația Sindicatelor din Comunicații.

  În cadrul unui interviu realizat în Studioul Radio Sputnik Moldova, șeful Direcției Tehnologiei Informației din cadrul Universității Tehnice din Moldova, Dinu Țurcanu, a explicat de ce acești specialiști sunt cel mai bine plătiți și cum putem crește economia țării investind în domeniul IT.

  Aflați din interviul de mai jos de ce noile tehnologii trebuie să meargă mână în mână cu pixul și hârtia chiar din primii ani de școală, unde putem vedea invențiile din domeniu și de ce nu este bine să instalezi pe calculator programe nelicențiate. De asemenea, aflați ce fac specialiștii IT din Moldova de sunt atât de bine plătiți și de ce sunt vânați de companiile de peste hotare.  Reguli de utilizareCOMENTARII

  Știrile Zilei