17:00 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  Hexi Pharma

  Arest la domiciliu pentru Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma

  © Photo: Tolo.ro
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  401

  Tribunalul București a decis ca directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, să rămână în arest la domiciliu în dosarul dezinfectanților care se ridică la un prejudiciu de peste 28 milioane de lei.

  BUCUREŞTI, 6 iunie — Sputnik. Flori Dinu este acuzată în 128 de capete pentru infracțiuni de zădărnicie în combaterea bolilor, relatează Agerpres.

  Tribunalul București a stabilit luni ca directorul general Hexi Pharma să rămână în arest la domiciliu în dosarul dezinfectanților diluați din spitale. Flori Dinu este acuzată de înșelăciune, în 99 de infracțiuni în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie de zădărnicie a combaterii bolilor.

  Flori Dinu i-a rugat pe jurnaliști să nu-i mai pună întrebări și speră să se afle adevărul. Parchetul General susține că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, la propunerea patronului Dan Condrea, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare. Astfel au fost induşi în eroare reprezentanții unităților medicale.

  "Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro", au declarat procurorii.

  Produsele neconforme furnizate de Hexi Pharma în intervalul iunie 2012 — aprilie 2016 ridică în acest dosar un prejudiciu de peste 28 milioane de lei. 

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei