17:56 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Catastrofa aviatică SMURD

  Oficial: cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului SMURD a fost finalizată

  photo: igp.gov.md
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  801

  Epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău. Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.

  CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a anunțat că cercetarea la faţa locului a accidentului aeronautic produs în raionul Cantemir cu implicarea elicopterului SMURD, începută la data de 3 iunie curent, a fost finalizată la data de 5 iunie 2016, ora 17.00.

  Instituția subliniază că la activitatea de cercetare la faţa locului, alături de autorităţile judiciare din Republica Moldova şi de echipa de anchetă din România, au participat reprezentanți ai societății de asigurare la care era asigurată aeronava, precum şi experţi Eurocopter – Germania.

  ”Epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău într-un hangar aparținând Departamentului pentru Situaţii Excepționale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităților române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autorităţile române”, notează sursa.

  Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare de către Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române, cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.  Știrile Zilei