06:05 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  USS Harry S. Truman

  SUA îşi arată mușchii în faţa Rusiei. Încă un portavion mutat în Mediterană

  © Flickr/ Michael SanAngelo
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  28 0 0

  Amplasarea portavionului american Harry Truman din clasa Nimitz în estul Mediteranei este "o încordare a mușchilor" îndreptată împotriva Rusiei, scrie The Wall Street Journal, citând oficiali militari.

  BUCUREŞTI, 9 iunie — Sputnik. Statele Unite ale Americii au amplasat miercuri al doilea portavion în estul Mediteranei.

  Washingtonul susține oficial că luptă nu numai împotriva grupării teroriste ISIS, dar și împotriva Rusiei. Sfidând tratatele internaționale care prevăd alianța globală împotriva terorismului, Contraamiralul Bret Batchelder a declarat miercuri pentru Washington Post că redislocarea portavionului Harry Truman în estul Mării Mediterane este „o încordare a muşchilor" arătată Rusiei şi "oferă o oarecare prezență necesară în Mediterană pentru a-i verifica… pe ruși".

  Bret Batchelder, citat de The Wall Street Journal, a subliniat că mutarea portavionului Harry S. Truman din Golful Persic în estul Mediteranei „este o demonstrație a capacității. Asta e sigur".

  La 3 iunie, Statele Unite au lansat primele sale misiuni în sprijinul luptei împotriva Statului Islamic (ISIL /ISIS/Daesh) de la un portavion din estul Mării. Comandamentul include portavionul Harry S. Truman — clasa Nimitz, rachete ghidate USS Anzio și distrugătorul USS Gonzalez.

  Miercuri, Comandamentul European al SUA (EUCOM) a anunțat că un al doilea portavion american a sosit în Marea Mediterană în sprijinul intereselor americane în Europa.  Știrile Zilei