12:14 25 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Paradă LGBT la Kiev, 12 iunie 2016

  Azi la Kiev a avut loc un marș al homosexualilor

  © Sputnik / Стрингер
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  14 0 0

  Organizațiile care promovează interesele gay-ilor, lezbienelor, bisexualilor și transsexualilor au organizat în capitala Ucrainei un marș pe care l-au numit ”Marșul egalității KievPride-2016”. Evenimentul a fost păzit din toate părțile de un efectiv impunător al forțelor de ordine.

  CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Marșul LGBT organizat duminică la Kiev s-a desfășurat practic fără incidente. Totodată, reprezentanții forțelor de ordine au anunțat că au fost reținute câteva zeci de persoane care s-au opus evenimentului și s-ar fi manifestat agresiv.

  Participanții la marș au fost păziți din toate părțile de forțele de ordine.

  Potrivit surselor oficiale, pentru asigurarea desfășurării libere a evenimentului au autoritățile ucrainene au mobilizat peste o mie de angajați ai Gardei naționale.

  Reprezentanții forțelor de ordine de la Kiev au anunțat din start că a fost făcut totul pentru ca marșul LGBT să se desfășoare așa cum a fost planificat de organizatori.

  Șefa Poliției Naționale a Ucrainei, Hatia Dekanoidze, a subliniat că au fost luate toate măsurile atât în vederea bunei desfășurări a evenimentului, precum și pentru a asigura plecarea în siguranță a participanților la marșul LGBT.

  La fel cum s-a întâmplat la Chișinău la 22 mai, când a avut loc un marș similar, și la Kiev au fost aduse mai multe autobuze pentru evacuarea participanților la marș, în caz de necesitate.

  Numai că la Kiev nu a apărut necesitatea ca autobuzele să fie utilizate ”după destinație”.  Știrile Zilei