02:26 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Marșul pentru Familie

  Marșul pentru familia tradițională desfășurat la Iași (FOTO)

  ziaruldeiasi.ro
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  812

  Peste 3000 de persoane au mărșăluit duminică de la ora 17.00 pe străzile Iaşului pentru a susține familia: bărbatul, femeia și copiii.

  CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Aproximativ 3 mii de persoane au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului Marșul pentru Familie. Acțiunea, care are ca scop promovarea familiei tradiționale, a întrunit duminică participanți din mai multe județe ale Moldovei.

  „Peste 3000 de persoane au mărşăluit duminică de la ora 17.00 pe străzile Iaşului pentru a susține familia: bărbatul, femeia și copiii. O apariție inedită a fost cea a unui grup de tineri din Târgu Neamț, Străjerii Cetății, care a însoțit marșul în sunet de bucium", transmite ziaruldeiasi.ro.

  Marșul pentru Familie
  ziaruldeiasi.ro
  Marșul pentru Familie

  Traseul a fost de la Parcul Copou spre Universitatea „Al. I. Cuza", Fundație, Piața Unirii, Primăria Iași și până în capătul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

  Participanții au avut pancarte cu mesaje precum: „Constituția trebuie să garanteze căsătoria dintre un bărbat și o femeie", „Familia tradițională aduce continuitate în istorie".

  Marșul pentru Familie
  ziaruldeiasi.ro
  Marșul pentru Familie

  Ediția din acest an a evenimentului a fost dedicată inițiativei cetățenești susținută de către Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României. Se dorește înlocuirea termenului de „soți" cu expresia „bărbat și femeie" și, totodată, se reafirmă întâietatea autorității parentale în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor, scrie ziaruldeiasi.ro.

  Marșul pentru Familie
  ziaruldeiasi.ro
  Marșul pentru Familie
  Reguli de utilizareCOMENTARII



  Știrile Zilei