13:34 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Fotografie din arhivă.

  NATO: alianța va disloca patru batalioane în Țările Baltice și în Polonia

  © REUTERS/ Yves Herman
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  701

  Potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, comanda batalioanelor din cele trei Țări Baltice și din Polonia va fi exercitată de către alianță.

  CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că alianța va disloca patru batalioane în cele trei Țări Baltice și în Polonia.

  „Bazându-ne pe îndrumările strategilor noștri militari, vom conveni să dislocăm prin rotație patru batalioane multinaționale în Țările Baltice și în Polonia", a spus secretarul general în fața jurnaliștilor prezentând agenda întâlnirii miniștrilor Apărării din țările-membre NATO și cea a summitului alianței.

  Potrivit lui Stoltenberg, comanda batalioanelor va fi exercitată de către alianță.

  „Batalioanele multinaționale ale NATO pe care le vom disloca conform prin rotație în Țările Baltice și în Polonia se vor afla sub comanda NATO. Ele nu se vor afla sub comanda națională. Vom intensifica de asemenea structura noastră de comandă legat de aceste forțe", a specificat Stoltenberg.

  Acesta a comunicat că din structura comandamentului vor face parte Corpul multinațional Nord-Est din Szczecin (Polonia) și statul-major al diviziei multinaționale „Sud-Est" din București.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei