02:10 22 Ianuarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
  Grindină

  Bilanț teribil: grindina a distrus acoperișurile a peste o mie de case (FOTO)

  www.facebook.com/AndreiBasoc
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  În această noapte efectivul Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din municipiul Bălți a fost ridicat regim de alertă, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor.

  CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne din Moldova a făcut publice datele operative privind bilanțul distrugerilor provocate de ploile torențiale şi grindina din seara zilei de 18 iunie.Astfel, după cum informează SPCSE, mai multe localități din țară au fost afectate.

  Grindina a distrus acoperișurile caselor în 16 sate ale raionului Ungheni. De asemenea, din cauza vântului puternic, 30 de persoane au rămas blocate pe drum în mijloace de transport în apropiere de localitatea Cosăuți, raionul Soroca.

  În această noapte efectivul Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din municipiul Bălți a fost ridicat regim de alertă, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor în localitățile afectate din raionul Ungheni.

  Grindină
  expresul.com
  Grindină

  Conform informațiilor prealabile, grindina a distrus acoperișurile a 1092 de case din localitățile  Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pîrlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hîrcești, Todirești, Grăseni, Valea Mare, toate din raionului Ungheni.

  Pentru monitorizarea situației și gestionarea intervenției echipelor de salvatori, la fața locului s-a deplasat conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, iar la data de 19 iunie dimineața a fost convocată Comisia pentru situații excepționale raionale.

  Grindină
  www.facebook.com/LilianBelenciuc
  Grindină
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei