10:51 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016

  Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat. Vezi câţi ani i-au dat judecătorii

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  2622

  Judecătoria sectorului Buiucani din capitală l-a condamnat pe fostul prim-ministru și fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, la 9 ani de închisoare.

  CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Examinarea în fond a dosarului penal intentat pe numele lui Vlad Filat s-a încheiat. Procurorii au cerut condamnarea fostului premier la 19 ani de închisoare. Judecătorii au decis că politicianul va fi privat de libertate pentru un termen de 9 ani.

  Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015, chiar în ziua în care majoritatea deputaților din Parlament au votat pentru lipsirea acestuia de imunitate parlamentară, la solicitarea Procurorului General. Procurorii l-au învinuit pe Filat că în perioada în care a deținut funcția de prim-ministru a primit de la un om de afaceri mijloace financiare și bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari.

  Politicianul s-a aflat o săptămână în izolatorul de anchetă al CNA, după care la data de 23 octombrie a fost transferat la Penitenciarul nr.13 din Chișinău, unde este deținut până la acest moment.

  Vlad Filat a fost condamnat pentru trei capete de acuzare, la 4, 8 și la 9 ani. Aceste termene de închisoare au fost cumulate. Totodată, instanța de judecată a dispus condamnarea lui Filat la amenzi penale și la confiscarea parțială a averii.

  Anterior unele surse au informat că Filat a fost condamnat la 17 ani. Reprezentanții procuraturii au precizat pentru Sputnik că la cumularea pedepselor a fost ales termenul cel mai mare. Astfel, termenul definitiv de detenţie pentru fostul premier este de 9 ani de închisoare.  Știrile Zilei