11:24 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  FBI

  Hillary Clinton a fost audiată de FBI

  © Flickr/ kalavinka
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1901

  Candidatul democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA este implicat într-un scandal al e-mailurilor, fiind audiată sâmbătă de FBI.

  CHIŞINĂU, 3 iul — Sputnik. Surse media din întreaga lume au relatat pe larg despre faptul că Hilary Clinton, candidatul la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an din SUA, a fost audiată de poliţia federală americană, în cadrul unei anchete privind utilizarea unei adrese de e-mail nesecurizată în perioada în care a condus diplomaţia americană.

  Fostul secretar de stat Hilary Clinton a utilizat în perioada aflării sale în funcţie (2009-2013) un cont de e-mail și un server private pentru corespondenţa de muncă, fapt ce ar fi pus în pericol securitatea statului.

  Clinton "a depus mărturie în această dimineaţă (sâmbătă) cu privire la utilizarea e-mailurilor sale pe când era secretar de stat", a declarat purtătorul său de cuvânt Nick Merrill, precizând că aceasta a fost "încântată să poată ajuta Ministerul de Justiţie pentru ca această anchetă să ajungă la final", potrivit stiripesurse.ro.

  Dezvăluirile respective i-au atras candidatului democrat critici vehemente din partea adversarilor politici, deoarece utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administraţia americană. Adversarii republicani o acuză pe Clinton de faptul că, prin nefolosirea conturilor oficiale şi a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea naţională, dar şi pentru că a vrut să ascundă anumite lucruri.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei