09:35 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  21 0 0

  Manipulată și controlată - acestea sunt unele calificative atribuite de organizația Reporteri Fără Frontiere (RSF) presei din România în anul 2016.

  BUCUREȘTI, 6 iulie, Sputnik. Potrivit organizației internaționale Reporteri Fără Frontiere (Reporters sans Frontières (RSF), România ocupă locul 49 conform indicelui libertății presei.

  Potrivit acestei organizații, presa din România ar fi ”controlată de grupuri de interese și servicii secrete”.

  “Politizarea excesivă a mass-media, mecanismele de finanțare corupte, politică editorială subordonată intereselor personale și infiltrarea agenților serviciilor secrete în conducerea instituțiilor media – au condus la transformarea presei în niște instrumente ale propagandei politice, fapt vizibil în special în perioada alegerilor din 2014”, se spune pe site-ul oficial al organizației.

  În anul 2014 cunoscutul jurnalist Robert Turcesc a recunoscut în direct la postul de televiziune B1TV că este un agent sub acoperire al Serviciului de Informații Externe (SIE). Dezvăluirea a stârnit discuții aprinse cu privire la rolul agenților secreți în instituțiile media românești.  Știrile Zilei