06:02 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Nadejda Savcenko și Iulia Timoșenko în Rada Supremă de la Kiev

  Luptă politică la Kiev: opoziția, pornită rău împotriva lui Poroșenko

  © Sputnik / Стрингер
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  6 0 0

  Liderul fracțiunii parlamentare ”Batkovșcina”, Iulia Timoșenko, a îndemnat forțele de opoziție să se unească în lupta politică împotriva actualei puteri de la Kiev. Ea a sugerat că va apela și la sprijinul poporului.

  CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Marți, fracțiunile Partidului Radical și Batkivșcina din Rada Supremă de la Kiev au blocat activitatea adunării legislative, cerând investigarea scandalului legat de firmele offshore în care ar fi implicat actualul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, informează RIA Novosti.

  Totodată, deputații din aceste fracțiuni au cerut reducerea tarifelor la serviciile comunale. Este de menționat și faptul că la ședința de joi deputații coaliției majoritare, Frontul Popular și Blocul Petr Poroșenko, au venit mai devreme în sala legislativului, pentru a nu permite blocarea activității Radei.

  “Iată ce vom face. Punctul 1 – unificarea opoziției democratice, care este gata să lupte împotriva actualei guvernări. Punctul 2 – lupta împotriva actualei zombări a Ucrainei. Punctul 3 – consolidarea tuturor forțelor din Ucraina și din afara ei împotriva acestei politici care distruge statul ucrainean. Suntem gata să luptăm prin orice mijloace, în cazul în care nu vom mai dispune de instrumente politice în Parlament și în afara Parlamentului, apelând la sprijinul poporului”, a declarat joi Iulia Timoșenko.

  Potrivit ei, opoziția unită ar putea fi creată din fracțiunile Batikivșcina (Patria), Partidul Radical, Samopomoșci (Autoajutor), Partidul Svoboda (Libertate), Narodnyi Kontrol (Controlul Popular) și Volia (Voința).

  Anterior și Nadejda Savcenko a criticat dur activitatea actualei guvernări de la Kiev. Mai mulți expreți sunt de părere că aceasta se va implica într-o luptă ireconciliabilă împotriva actualului președinte, Petro Poroșenko.  Știrile Zilei