18:39 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  computer

  ȘOC: Răsturnare de situație în cazul hackerului român Guccifer

  © Sputnik /
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  9013

  James Comey, directorul FBI, a declarat în fața Congresului american că hackerul român Guccifer nu a reuşit să spargă serverul privat de e-mail folosit de Hillary Clinton. Marcel Lehel Lazăr (Guccifer) a fost arestat în 2014 şi apoi extrădat la presiunea Washingtonului în martie 2016.

  BUCUREŞTI, 8 iulie — Sputnik. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a admis pe 4 martie cererea de extrădare venită din partea autorităților Statelor Unite ale Americii în cazul lui Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr, pentru o perioadă de cel mult 18 luni, pentru a fi judecat de instanța americană. Guccifer, recunoscuse că a spart serverul folosit de Hillary Clinton, provocând nelinişte în lumea politică de peste ocean, potrivit Fox News

  Ieri însă, şeful FBI, James Comey, a fost întrebat în faţa Congresului american dacă Lazăr a avut acces la e-mailurile candidatei democrate la preşedinţia Americii, potrivit PC World.

  Directorul FBI a spus că românul a recunoscut în faţa instanţei că a minţit în privinţa accesului la datele secretarului de stat Hillary Clinton.

  Rep Farenthold: "Puteți confirma faptul că Guccifer nu a avut niciodată niciodată acces la serverul secretarei Clinton?"

  James Comey: „Da, el a recunoscut că a fost o minciună"

  Comey a mai precizat că au fost "încercări eşuate" de accesare a serverului.

  Anterior, Guccifer declarase din penitenciarul din Virginia în care este ţinut în prezent că "pentru mine a fost uşor… uşor pentru mine, uşor pentru oricine".

  Românul a apărut în investigaţia federală din ultimele luni privind-o pe Hillary Clinton. Presa a scris că ar fi ţinut pe serverul ei 2.200 de informaţii clasificate şi alte 22 de nivel "Top Secret".

  La sfârşitul săptămânii trecute, justiţia americană a spus că Hillary Clinton nu va fi pusă sub acuzare în scandalul legat de faptul ca a trimis e-mail-uri de pe un server privat.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei