02:32 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Manifestație a englezilor în susținerea proprietarilor români ai unui magazin din orașul britanic Norwich, care afost incendiat de extremiști

  (VIDEO): sute de englezi la miting în sprijinul magazinului românesc incendiat

  nasul.tv
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1501

  Mulţimile au înfruntat vremea umedă din oraşul Norwich, Regatul Unit, ca să-şi arate solidaritatea faţă de proprietarul magazinului vandalizat care comercializează produse româneşti, strângând până acum peste 28.000 de lire pentru renovare.

  BUCUREŞTI, 10 iulie – Sputnik. Mesajele oamenilor au fost postate din inimă la fereastra magazinului românesc din Norwich, după ce a fost incendiat în noaptea de joi spre vineri, scrie publicaţia locală Eastern Daily Press.

  Sute de oameni s-au adunat sâmbătă de-a lungul Magdalen Street pentru a arăta sprijinul lor proprietarului român, ca parte a unui "bombardament cu dragoste", după ce Village Shop-ul care vinde produse alimentare din România a fost grav avariat într-un incendiu la primele ore ale dimineţii de vineri.

  "Am crezut că o să fie poate 10 sau 20 de oameni aici.  Dar când am văzut toată comunitatea de aici a fost uimitor. Nu pot să cred. Este un lucru foarte bun, nu doar pentru noi, ci pentru toată lumea. Este foarte important să fim uniți", a spus Andreea Abraham, fiica proprietarului.

  Deşi vremea a fost umedă, sute de oameni au participat la marș într-un spectacol de solidaritate cu comunitatea de migranți a orașului. Ei au scris mesaje pe bucăți de hărti în formă de inimă în formă de inimă şi le-au lipit la fereastra magazinului. Aceasta este una dintre o serie de inițiative create în ultimele 24 de ore în sprijinul proprietarilor.

  Organizatorul manifestaţiei a fost Jan McLachlan, secretarul Primăriei oraşului Norwich.

  "A fost o prezență fantastică și într-adevăr este îmbucurător să vezi atât de mulți oameni aici. Este foarte important să rămânem uniți ca să arătăm migranților din Norwich că sunt bineveniţi aici", a declarat presei Jan McLachlan.

  O pagină de donaţii a strâns peste 28.000 de lire în doar două zile.

  Magazinul rămâne închis până săptămâna viitoare. Poliția a declarat că ancheta privind incidentul este în curs de desfășurare şi, deşi nu au fost oferite detalii, autorităţile nu exclud o motivație rasială a incendiului.

  În noaptea de joi spre vineri, peste 1.000 de protestatari nemulţumiţi de votul Brexit s-au manifestat violent pe străzile localitaţii Norwich din Regatul Unit al Marii Britanii şi au incendiat magazinul de produse româneşti.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei