21:48 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Russisch-türkische Beziehungen

  Putin și Erdogan vor avea o întrevedere bilaterală

  © AFP 2018 / Adem Altan
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  2 0 0

  Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan și președintele Federației Ruse Vladimir Putin urmează să aibă o întrevedere oficială în zilele următoare.

  CHIȘINĂU, 17 iulie — Sputnik. Președinții Turciei și Federației Ruse urmează să aibă o întâlnire oficială la începutul lunii august, comunică RIA Novosti.

  Informația a fost confirmată de ambele părți. Potrivit canalului NTV, cei doi lideri au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia au convenit asupra unei întrevederi bilaterale.

  În noaptea de 15 spre 16 iulie în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat cu implicarea comandamentului militar turc. Unul din principalii suspecți de organizarea puciului este considerat predicatorul islamic Fethullah Gulen, autoexilat în SUA.

  Prim-ministrul turc Binali Yildirim a declarat că orice țară care îl va adăposti pe Gulen "se află într-un război cu Turcia".

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1252
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163