02:43 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Ein russischer Su-24-Jet startet vom Stützpunkt Hmeimim in der westsyrischen Provinz Latakia

  Turcii au reținut piloții care au doborât avionul rusesc

  © Photo: Russian Defence Ministry
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  Piloții turci care au doborât avionul rusesc au fost reținuți, fiind învinuiți de implicarea în tentativa loviturii de stat.

  CHIȘINĂU, 19 iulie — Sputnik. Autoritățile turce i-au reținut pe cei doi piloți care au doborât avionul rusesc Su-24 în luna noiembrie a anului trecut, comunică RIA Novosti cu referire la Bloomberg.

  Potrivit autorităților de la Ankara, cei doi piloți ar fi fost implicați în tentativa loviturii de stat, care a avut loc în noapte de 15 spre 16 iulie. Reprezentanții Forțelor Aeriene sunt considerați principalii participanți la complotul militar împotriva guvernului legal.

  Atacul asupra avionului de vânătoare Su-24 în luna noiembrie a anului trecut a devenit motivul unui conflict diplomatic între Moscova și Ankara. Președintele rus Vladimir Putin a calificat această acțiune drept "o lovitură în spate" din partea complicilor teroriștilor.

  Relațiile dintre cele două țări au început să se normalizeze în iunie, când președintele turc Erdogan și-a cerut scuze pentru doborârea avionului rusesc și moartea pilotului rus.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei