06:28 19 Octombrie 2017
Chişinău+ 14°C
În direct
  Pistol

  Șase versiuni ale asasinării jurnalistului Pavel Șeremet

  © Sputnik/ Rodion Proca
  MOLDOVA-ROMÂNIA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  Poliția ucraineană a înaintat șase versiuni ale asasinării cunoscutului jurnalist Pavel Șeremet, dintre care au anunțat presei doar patru.

  CHIȘINĂU, 21 iulie — Sputnik. Consilierul șefului Serviciului de Securitate a Ucrainei, Iurii Tandit, a declarat că instituțiile de forță analizează șase versiuni ale asasinării jurnalistului Pavel Șeremet, transmite RIA Novosti.

  Cunoscutul jurnalist a decedat la Kiev, în urma exploziei unei bombe plasate în automobilul în care se afla acesta. Poliția ucraineană a pornit o cauză penală în cazul unui omor premeditat.

  "Sunt șase versiuni, dar aș putea numi doar patru", a declarat Tandit postului de televiziune "112 Ukraina".

  Potrivit lui, pe lângă activitatea profesională a lui Șeremet, celelalte versiuni țin de conflictele personale, "urma rusească" și atentatul la viața Alionei Pritule (directorul publicației "Ukrainskaia Pravda"), căreia îi aparținea automobilul.

  În investigarea acestui caz urmează să se implice și FBI-ul american.

  Asasinarea lui Pavel Șeremet a cunoscut o rezonanță puternică în Ucraina. O mare parte din politicieni și colegii jurnalistului consideră că asasinarea este legată de activitatea profesională a celui decedat.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei