16:42 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Президент России Владимир Путин выступает на торжественном открытии первого Восточного экономического форума во Владивостоке

  Congresmen: Trump vrea să-l imite pe Putin

  © Sputnik/ Sergey Guneev
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  1 0 0

  Donald Trump vrea să imite imaginea lui Vladimir Putin, mai ales în ceea ce privește politica externă, consideră unul dintre congresmenii americani.

  CHIȘINĂU, 22 iulie — Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al SUA, Donald Trump, încearcă să-l imite pe președintele rus Vladimir Putin, prin luarea unor decizii imprevizibile în politica externă, a declarat agenției Sputnik membrul Congresului SUA din partea statului Texas, Louie Gohmert.

  "Vrea să-i semene lui Putin", a declarat congresmenul.

  Potrivit lui Gohmert, președintele Rusiei "face pași despre care nu declară deschis". Congresmenul a dat drept exemplu reacțiile Federației Ruse la criza ucraineană și decizia spontană de efectuare a operațiunilor militare în Siria.

  "Iată de ce consider că ei au multe lucruri în comun", a adăugat Gohmert, făcând o paralelă cu declarațiile candidatului cu privire la strategia americană pe plan extern.

  Anterior, consilierul lui Trump pentru politica externă, general-locotenentul în retragere Michael Flynn, a refuzat să răspundă la întrebarea cu privire la relațiile cu Rusia în cazul în care Trump va fi ales președinte.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei