16:28 17 Martie 2018
Chişinău+ 13°C
În direct
  Partidarios de la independencia de Cataluña en Barcelona

  Numărul adepților separării Cataloniei de Spania a crescut

  © Sputnik/ Pilar Casanova
  ROMÂNIA-MOLDOVA
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru independența Cataloniei (22)
  36 0 0

  Ideea separării provinciei Catalonia de Spania are tot mai mulți adepți. În premieră, numărul susținătorilor înființării unui nou stat independent a depășit numărul oponenților.

  CHIȘINĂU, 22 iulie — Sputnik. Numărul adepților separării Cataloniei de Spania a crescut în ultimele luni, depășind numărul oponenților, relevă datele unui sondaj al Centrului pentru Studiul Opiniei Publice a Generalitat-ului (guvernul Cataloniei).

  Astfel, ieșirea Cataloniei din componența Spaniei este susținută de 47,7 la sută, în timp ce împotriva acestui lucru se pronunță 42,4 la sută. În studiile anterioare, raportul dintre oponenți și adepți ai independenței provinciei era aproximativ egal.

  Potrivit directorului centrului sociologic, Jordi Argelaguet, a apărut o tendință accentuată pentru susținerea independenței provinciei.

  Cu toate acestea, numărul adepților separării autonomiei rămâne a fi mai mic de jumătate.

  Studiul a fost efectuat în baza unui eșantion de 1,5 mii de persoane, iar rata de eroare reprezintă 2,5 la sută.

  Pe 9 noiembrie, Parlamentul Cataloniei a adoptat o rezoluție prin care proclamă "demararea procesului de crearea a unui stat independent cu o formă de guvernare republicană". Pentru acest document au votat 72 deputați, iar 63 s-au pronunțat împotrivă.

  Șeful guvernului Cataloniei, Carles Puigdemont, a prezentat o foaie de parcurs de creare a unui stat independent, care presupune adoptarea unor proiecte de legi, înființarea unor structuri de stat și organizarea unui referendum pentru adoptarea unei noi Constituții.

  Тема:
  Referendumul pentru independența Cataloniei (22)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei