13:12 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (243)
  12 0 0

  Expertul rus Igor Korotcenko este de părerea că, drept răspuns la instalarea scutului antirachetă în România, Rusia poate riposta Statelor Unite ale Americii prin sporirea dotării Forțelor Aeriene și a Forțelor Maritime din Crimeea.

  CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Instalarea unor elemente antibalistice americane în România reprezintă o amenințare reală pentru Rusia din punctul de vedere al funcționării forțelor nucleare strategice, a declarat pentru corespondentul Sputnik expertul militar Igor Korotcenko, comentând declarația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pe marginea acestui subiect.

  Sâmbătă, la întâlnirea cu premierul Greciei, Alexis Tsipras, Putin a declarat că Moscova va fi nevoită să dea o ripostă instalării scutului antirachetă american în România.

  „Scutul antirachetă din România ar putea fi dotat cu dispozitive de lansare standard și cu rachete „Tomahawk" cu focoase nucleare, a menționat Korotcenko.

  Potrivit acestuia, la un astfel de pas făcut de SUA se poate reacționa prin câteva metode.

  „Din punctul de vedere al experților, ar fi rațional ca în Crimeea să fie instalată o unitate dotată cu bombardiere capabile să lanseze atacuri la distanță lungă. A doua metodă importantă de retorsiune este introducerea în componența Flotei ruse de la Marea Neagră a unor noi nave de luptă înzestrate cu  arme de atac", a explicat Korotcenko.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (243)
  Tagurile:
  Tomahawk, Scutul antirachetă, NATO, SUA, România, Rusia


  Știrile Zilei