15:46 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Mariana Tauber și Pavel Midrigan

  Olimpicii ruși - ostatici ai confruntării politice

  © Sputnik /
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  502

  Campania desfășurată în jurul selecționatei Rusiei, legată de scandalul dopingului, este politizată și urmăreşte să nu admită cu orice preț participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice din Brazilia.

  CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Această opinie a fost exprimată de către vicepreședintele Comisiei de Disciplină pentru fotbal din Moldova, Pavel Midrigan.

  Potrivit acestuia, problema dopingului fără îndoială există. Dar în campania desfășurată împotriva selecționatei Rusiei, problema consumului unor substanțe interzise de către unii sportivi este un motiv de represiune față de întreaga echipă, care a devenit ostatică a atacurilor ce au o evidentă nuanță politică.

  La rândul său, președintele Federației de Tenis din Moldova, Marina Tauber, și-a exprimat regretul în legătură cu politizarea sportului. "Sportul internațional, cu regret, devine victimă a politicii", a subliniat ea.

  Cunoscuta sportivă moldoveană a atras atenția asupra interesului excesiv față de selecționata Rusiei, subliniind că mediatizarea și isteria din presă au fost orientate anume împotriva olimpicilor ruși.

  Potrivit interlocutoarei, sportivii care se dopează trebuie să fie aspru pedepsiți. Dar, în același timp, este inadmisibil ca întreaga echipă a Rusiei să devină victimă a confruntării politice.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei