15:54 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Dragonfly drone

  Drona de buzunar sau „libelula-spion". Noul proiect al Rusiei

  © Photo: 1zoom.ru
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  36162

  Compania de stat United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC) proiectează în prezent mai multe tipuri de drone minuscule, sub diferite forme, destinate spionajului în funcţie de peisaj şi în orice condiţii meteorologice.

  BUCUREŞTI, 29 sept — Sputnik. O dronă de recunoaştere, suficient de mică încât să fie cuprinsă în palmă, va fi lansată curând în misiuni de spionaj, a transmis joi biroul de presă al companiei ruse de stat United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC).

  "Acest elicopter în miniatură va fi de mărimea unei libelule. Va fi suficient de mic pentru a se potrivi într-o singură mână; în principiu, o dronă de buzunar. Va fi aproape de neauzit, ușor de operat și foarte manevrabil", a declarat compania într-un comunicat de presă.

  United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC) aparţine statului rus şi se ocupă cu proiectarea mai multor tipuri de drone, în diferite forme, special create pentru efectuarea operaţiunilor de spionaj în funcţie de peisaj şi condiţii meteorologice.

  Potrivit comunicatului de presă, drona-libelulă va avea un interval scurt de funcționare și va fi folosită pe câmpul de luptă sau în operațiuni de combatere a terorismului.

  Activarea dronei durează un minut şi este capabilă să stocheze fluxuri video şi audio de înaltă rezoluţie. Operatorul are nevoie de instruire minimă.

  Drona minusculă seamănă cu modelul norvegian PD-100 Black Hornet, cea mai mică dronă din lume aflată în dotarea aliaţilor NATO.

  Tematic

  Premieră: Imagini LIVE din orașul Aleppo, filmate de o dronă rusească
  Tagurile:
  Libelulă, Dronă spion, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei