19:12 20 Ianuarie 2018
În direct
  Tartus, Siria

  Rusia își sporește prezența militară în Marea Mediterană

  © Sputnik/ Grigoriy Sisoev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8312

  Federația Rusă își va deschide o bază militară în localitatea Tartus. Un acord în acest sens urmează să fie semnat între Moscova și Damasc.

  CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. O bază militară permanentă a Marinei Militare ruse va apărea în localitatea Tartus, a declarat viceministrul Apărării din Rusia, Nikolai Pankov.

  În prezent, în Tartus se află punctul de aprovizionare tehnico-materială a Flotei Militare Maritime, unde activează doar personalul civil, începând cu anul 1977.

  Săptămâna trecută, militarii au transferat în Tartus complexele S-300, care vor asigura securitatea navelor rusești.

  Într-un discurs avut la ședința comisiei pentru afacerile internaționale a Consiliului Federal, Pankov a menționat că în scurt timp la Tartus ar putea fi înființată o bază militară maritimă.

  Membrul comisiei pentru afacerile internaționale a Consiliului Federal, Igor Morozov a declarat pentru RIA Novosti că o bază permanentă va permite majorarea numărului navelor militare rusești în Siria.

  "În acest fel, Rusia își va spori potențialul militar nu doar în Siria, dar și în Orientul Apropiat și în regiunea Mării Mediteraneene în ansamblu", a menționat Morozov.

  Potrivit vicepreședintelui comisiei pentru apărare și securitate al Consiliului Federal, Franț Klințevici, senatorii sunt gata să ratifice acordul cu Damasc în ceea ce privește baza militară din Tartus.

  Senatorul a subliniat că realizarea acordului cu Siria în ceea ce privește baza de la Tartus va permite nu doar eficientizarea luptei cu terorismul, dar și asigurarea securității marinarilor ruși.

  Tematic

  Pentagonul a încălcat armistiţiul în Siria. Rusia şi SUA, la un pas de război
  Tagurile:
  Baza militară, Tartus, Siria, Tartus, Federația Rusă, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei