11:19 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Internet

  Armata rusă și-a creat propriul internet

  CC0 / Pixabay / blickpixel
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15314

  Militarii ruși și-au creat propria rețea de schimb de date, care nu este conectată la rețeaua globală.

  CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Ministerul Apărării a creat sistemul "Segmentul închis al transmisiunii de date", care nu este conectată la internetul global, anunță Izvestia.

  Potrivit publicației, militarii au creat în interiorul rețelei propriul serviciu de e-mail, pentru transmiterea informației secrete, inclusive a celor clasificate ca "De o importanță deosebită".

  Ultimele lucrări au fost finalizate la sfârșitul acestei veri, rețeaua urmând să funcționeze la nivel maxim. În prezent, planificăm să o extindem, prin instalarea unor terminale adiționale în unitățile militare și instituții, citează Izvestia o sursă din cadrul Ministerului Apărării din Rusia.

  Sursa a explicat că rețeaua militară folosește parțial infrastructura companiei "Rostelekom", iar parțial resursele Ministerului Apărării. Acesta a  mai adăugat că în fiecare unitate militară au fost instalate servere pentru cifrarea informației și separarea datelor în câteva pachete.

  Potrivit "Izvestia", în rețeaua militară există propriile site-uri, care pot fi accesate cu ajutorul computerelor ce au primit aprobarea de la serviciile de protecție a secretului de stat.

  Una din condițiile conectării a unui computer constă în excluderea posibilității includerii a oricăror elementelor periferice (stickuri, printere, scanere). Orice tentativă de conectare va fi înregistrată de un soft special, scrie publicația.

  Tagurile:
  Ministerul Aprărării, Internet, Armata rusă, Securitate, Federația Rusă, Federația Rusă


  Știrile Zilei