20:19 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  461125

  Joi președintele Rusiei Vladimir Putin a ținut un discurs în fața Clubului internațional de discuții „Valdai". Liderul de la Kremlin a vorbit despre cele mai importante probleme globale și despre rolul Rusiei în relațiile internaționale.

  CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Putin a declarat că rolul Rusiei în lume constă în soluționarea problemelor, dar nu în inventarea de pericole efemere.
  Totodată, el a subliniat că unii factori importanți din Occident tirajează zvonuri despre unele pericole mitice, inclusiv despre „pericolul rusesc". Asta se face, în opinia lui Putin, în scopul obținerii unor avantaje.

  Președintele rus s-a referit, de asemenea, la economia globală, care, potrivit lui, se află într-o profundă criză de sistem, iar forțele occidentale preferă confruntarea cu Rusia în locul căutării unor soluții prin cooperare internațională.

  Problema terorismului internațional a ocupat un loc aparte în discursul lui Putin. El a subliniat că această problemă este o mare provocare pentru toată omenirea și că la ora actuală orice obiect poate fi transformat în armă de distrugere în masă, iar omul nu mai poate fi sigur că următoarea explozie nu se va produce pe o stradă din apropiere sau chiar pe strada sa. În opinia lui la ora actuală nu există un front comun în lupta contra terorismului.

  Vorbind despre sistemul relațiilor internaționale Putin a menționat că deja la această etapă este nevoie să fie identificată o bază pentru viitorul păcii în lume, iar astăzi „există un deficit al ideologiei și strategiei viitorului".

  Rusia, a mai declarat Putin, nu tinde spre dominație globală, ci caută mecanisme de depășire a crizelor prin cooperare. În acest context el a amintit că unele țări din Occident preferă sancțiunile, încălcând astfel regulile Organizației Mondiale a Comerțului, în scopul de a face presiuni politice, în loc să dezvolte cooperarea. Rusia, a mai spus Putin, nu intenționează să atace pe nimeni.

  Președintele rus a spus, în încheiere, că este nevoie de un dialog larg referitor la contururile viitorului lumii.

  Tematic

  Putin a discutat cu premierul Bulgariei despre cooperare. Ce face România
  Tagurile:
  Discurs, Poziția Rusiei, Relații internaționale, Putin, Clubul Valdai, Vladimir Putin, Occident, Rusia, SUA

  Știrile Zilei