09:40 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9351

  Ministrul Dezvoltării Economice din Rusia a fost reținut de organele de anchetă pentru estorcarea a două milioane de dolari. Acesta riscă să primească o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.

  CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Colaboratorii Comitetului de Investigații din Rusia l-au reținut pe ministrului Dezvoltării Economice al Federației Ruse, Alexei Uliukaev. Acesta este învinuit de luare de mită, transmite RIA Novosti.

  Pe numele acestuia a fost intentat un dosar penal pentru luare de mită în sumă de 2 milioane de dolari, în schimbul oferirii unei aprobări care ar permite companiei Rosneft să achiziționeze pachetul de acțiuni a statului deținut în compania Bașneft.

  Ministrul a fost reținut în flagrant în timp ce extorca bani de la reprezentanții companiei Rosneft.

  Potrivit RIA Novosti, Uliukaev se afla mai mult de un an în vizorul Serviciului Federal de Securitate (FSB). Flagrantul ar fi fost organizat în urma analizei interceptărilor efectuate de serviciile de informații.

  Subiectul reținerii membrului guvernului rus a fost discutat astăzi în cadrul unei întrevederi între președintele rus Vladimir Putin și prim-ministrul Dmitri Medvedev.

  Tagurile:
  Ministrul Dezvoltării Economice, Reținere, Corupție, Federația Rusă, Alexei Uliukaev, Federația Rusă


  Știrile Zilei