07:17 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Avionul elvetian se apropie de avionul rusesc

  Avionul unei delegații rusești, amenințat de un avion de luptă al Elveției

  © Sputnik / Alexei Babushkin
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  27633

  Un avion militar elvețian s-a apropiat la o distanță periculoasă de avionul rus care se îndrepta spre Peru, tranzitând spațiul aerian elvețian. Autoritățile ruse au cerut explicații din partea autorităților Elveției.

  CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Ministerul Externe din Rusia a publicat pe contul său YouTube video cu incidentul legat un avion civil rus, în timp ce tranzita spațiul aerian al Elveției, având la bord o delegație ce se îndrepta spre Peru, la summitul APEC. Avionul militar s-au apropiat la o distanță periculoasă pentru câteva minute, anunță RIA Novosti.

  În legătură cu acest incident, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a cerut explicații autorităților elvețiene.

  „Voi sublinia încă odată că pasagerii avionului rus au fost îngrijorați de distanța la care s-au apropiat avioanele de luptă. Nu am ignorant informațiile apărute în presă și am solicitat clarificări ale părții elvețiene. Vom reacționa în măsura în care se cuvine după ce vom primi explicațiile Elveției", a declarat la postul de televiziune Rossia24 reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Incidente, Ministerul de Externe, Avioane, Elveția, Federația Rusă, Elveția, Federația Rusă


  Știrile Zilei