23:16 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Logo-ul Intel

  Intel pregăteşte atacuri cibernetice asupra sistemul financiar din Rusia

  © Sputnik / Александр Вильф
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8702

  Serviciile de informații externe ale Ucrainei planifică destabilizarea sistemului financiar rus prin atacuri informatice atacuri informatice începând de lunea viitoare.

  BUCUREŞTI, 2 dec — Sputnik. Serviciul Federal de Securitate (FSB) a primit informaţii că, începând de pe 5 decembrie, băncile ruseşti vor fi ţinta unor atacuri cibernetice, relatează Sputnik International.

  FSB a precizat că serverele companiei BlazingFast din Ucraina, situate în Olanda, vor fi punctul de plecare al atacurilor cibernetice. Acestea vor fi expediate printr-un mesaj text sub forma unui SMS.

  "FSB-ul a primit informații despre pregătirile de către serviciile de informații străine a unor atacuri informatice la scară largă începând cu 5 decembrie 2016, pentru destabilizarea sistemul financiar al Rusiei, asupra activității unui număr de bănci rusești", a declarat FSB vineri.

  Serviciul Federal de Securitate a mai precizat că va lua măsuri pentru neutralizarea oricărei amenințări la adresa securității economice și a informațiilor.

  În luna octombrie, Departamentul american de Securitate Internă și Biroul directorului Agenției Naționale de Informații au acuzat Rusia că încearcă să influenţeze alegerile prezidenţiale. A urmat o serie de acuzații împotriva Rusiei. Rusia a negat aceste afirmații, președintele Vladimir Putin declarând că sunt o încercare de distragere a atenției poporului american.

  În luna noiembrie, cancelarul german Angela Merkel, a declarat că hackerii din Rusia ar putea încerca să se implice în alegerile din Germania de anul viitor.

  Tagurile:
  Serviciul Federal de Securitate, Atac cibernetic, FSB, Federația Rusă, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei