11:02 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Ședința Dumei de Stat

  Deputații ruși sunt revoltați de propaganda gay în jocul FIFA 17

  © Sputnik / Сергей Мамонтов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  3741

  Deputații ruși s-au adresat Roskomnadzor cu cererea de a verifica jocul de calculator FIFA 17 la elemente de propagandă a homosexualității, interzisă de legislația rusă.

  CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Parlamentul rus a cerut Roskomnadzor să verifice jocul de calculator FIFA 17 pe obiectul propagandei homosexualității, care este interzisă de legislația Federației Ruse, iar în cazul identificării unor astfel de elemente, fie să ceară autorilor jocului efectuarea unor modificări, fie să indice o limită de vârstă, scrie publicația Izvestia.ru.

  Deputații din fracțiunea Partidului Comunist (KPRF) consideră că opțiunea existentă în joc, prin care EA Canada sugerează utilizatorilor să accepte campania "șireturi multicolore" în susținerea comunității LGBT contravine legislației. Cererea deputaților comuniști a fost susținută și de deputații din Partidul Rusia Unită.

  În procesul jocului, în FIFA 17 apare o fereastră în care se propune îmbrăcarea echipei de fotbal în tricouri multicolore, simbolul comunității gay. În acest fel, compania care a elaborat jocul FIFA17, EA Canada, își exprimă susținerea pentru campania "șireturile multicolore", lansată de liga întâi britanică de fotbal.

  În același timp, Izvestia menționează că pe site-ul oficial al jocului FIFA 17 nu sunt indicate niciun fel de limite de vârstă.

  Tagurile:
  FIFA 17, Duma de Stat, Propaganda, Homosexuali, Gay, Parlament, Federația Rusă, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei