18:40 20 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  laptop

  În Rusia vor fi produse laptop-uri antișoc și impermeabile

  © Sputnik / Александр Кряжев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  6241

  Autoritățile din Rusia au alocat fonduri pentru finanțarea unui proiect privind elaborarea unor laptopuri rezistente pentru companiile din domeniul industriei și persoanele care activează într-un mediu nefavorabil.

  Chișinău, 16 dec. — Sputnik. Ministerul rus al Industriei și Comerțului a alocat 150 de milioane de ruble proiectantului rus "T-Platforma" pentru elaborarea unui laptop trainic, care rezistă sub influența factorilor externi. Cerințele față de proiectant sunt ca acest dispozitiv să reziste la șocuri, vibrații, să fie impermeabil și să funcționeze la temperaturi de la —50 grade Celsius până la +50 grade, relatează RIA Novosti.

  Această companie va elabora două tipuri de laptopuri: unul va fi elaborat pe baza procesorului X86 al companiei INTEL, iar al doilea va fi pe baza procesorului de producție autohtonă Baikal-M, realizat de compania "Baikal Electronics".

  Laptopul pe baza procesorului Intel este necesar pentru a facilita lucrul companiilor care deja au o infrastructură, până vor trece la cea autohtonă. Aceste laptopuri sunt necesare pentru companiile industriale, dar și persoanelor care lucrează și trăiesc în condiții aspre.

  Aceste calculatoare vor suporta sistemul de operare LINUX și Windows 10. Compania responsabilă de realizarea acestui proiect consideră că îl va duce la bun sfârșit timp de un an.

  Compania "T-Platforma" S.A. a fost înființată în anul 2002, iar oficiul central se află la Moscova, pe când două filiale ale ei se află la Hanovra și Taipei. Iar compania "Baikal Electronics" este o companie fondată de "T-Platforma" S.A.

  Tematic

  Rusia a construit o bombă invizibilă pentru radare
  Tagurile:
  laptop, Ministerul Industriei și Comerțului
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei