02:54 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Ceremonia de înmânare a Premiilor Nobel. Poză simbol

  Un politolog francez îl nominalizează pe Putin la Premiul Nobel pentru Pace

  © AP Photo / Frank Augstein
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  4031

  Directorul Centrului Francez pentru Relații Politice și Internaționale (CFPA), Fabien Baussart, a anunţat marți că l-a nominalizat oficial pe președintele rus, Vladimir Putin, pentru Premiul Nobel pentru Pace.

  BUCUREŞTI, 21 dec — Sputnik. Baussart a spus că Putin este singura persoană care luptă cu adevărat împotriva terorismului, aşadar merită premiul.

  „În calitate de director al CFPA, am propus oficial candidatura, trimiţând o scrisoare Comitetului Nobel din Norvegia, scrisoare în care am precizat că, în opinia mea, preşedintele Vladimir Putin ar putea primi Premiul Nobel pentru Pace ca o recompensă pentru eforturile sale în sensul restabilirii păcii", a declarat Baussart pentru RIA Novosti.

  Specialistul în ştiinţe politice și-a exprimat speranța că omologii săi vor sprijini această nominalizare.

  De asemenea, Baussart a remarcat faptul că președintele SUA Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace în timp ce trupele americane erau încă în Irak. Astfel, potrivit lui Baussart, bombardarea din aer a poziţiilor rebelilor sirieni nu ar trebui să împiedice decernarea premiului lui Putin, care susţine diverse inițiative de pace.

  Tematic

  Laureat Nobel: SUA împing Ceasul Apocalipsei aproape de miezul nopţii
  Tagurile:
  Premiul Nobel, Barack Obama, Vladimir Putin, Fabien Baussart, Barack Obama, Vladimir Putin, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei