22:58 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  27912

  Marina rusă are acum un sistem avansat de acces Wi-Fi care conectează echipamentele şi aparatele subacvatice la Internet pentru asigurarea transmiterii informațiilor audio și digitale.

  BUCUREŞTI, 25 dec — Sputnik. Sistemul Dialog, dezvoltat de Concernul OceanPribor transmite semnale vocale și digitale până 35 de kilometri, informează Sputnik International.

  Un reprezentant al serviciului de presă OceanPribor a declarat ziarului Izvestia că modemurile hidro-acustice au fost deja instalate pe submersibilele unice de sine stătătoare Rus, Konsul, Bester, dar şi pe dronele subacvatice Klavesin.

  Scafandrii marinei folosesc sistemul de comunicații mobile Vuoksa care, spre deosebire de sistemele de comunicații digitale care utilizează undele electromagnetice pentru transmiterea informațiilor, transmit informaţiile prin intermediul undelor acustice.

  Dezvoltatorii sistemului folosesc metode matematice avansate de procesare a semnalului. Acest lucru asigură schimburi subacvatice uriaşe de informaţii atât pe frecvențele rusești cât și pe cele folosite de NATO.

  Artur Abelentsev, directorul general al Comunicațiilor Subacvatice și Laboratoarelor de Navigaţie, a declarat pentru Izvestia că, potrivit experților de la L-3 Communications Holdings, o companie din SUA care furnizează comandă și control, comunicații, informații, sisteme de supraveghere și recunoaștere, au folosit modemul hidro-acustic pentru a oferi comunicații fiabile în cel mai adânc punct al Oceanului Pacific, într-un punct din Groapa Marianelor numit Challenger Deep, la 11 kilometri adâncime.

  Tagurile:
  Modem, Submarine


  Știrile Zilei