19:34 21 August 2018
În direct
 • EUR19.10
 • USD16.74
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Lavrov

  MAE al Rusiei i-a propus lui Putin să expulzeze 35 de diplomați americani

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  5712

  În urma acțiunilor administrației Obama din 29 decembrie de a expulza diplomați ruși, Moscova a decis să declare 35 de diplomați americani persona non grata.

  CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Ministerul de Externe al Federației Ruse i-a propus președintelui rus ca să expulzeze 31 de angajați din cadrul ambasadei SUA la Moscova și patru diplomați din cadrul consulatului general din Sankt-Petersburg, a declarat ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

  Demnitarul rus consideră că aceste "ieșiri necontrolate" din partea partenerilor americani trebuie sancționate.

  "Ministerul de Externe, împreună cu alți colegi din cadrul altor instituții, au venit cu propunerea către președintele Federației Ruse pentru a declara persona non grata 31 de angajați ai ambasadei SUA la Moscova și patru diplomați din cadrul consulatului general al SUA din Sank-Petersbug", a declarat ministrul rus, citat de RIA Novosti.

  Lavrov a mai precizat că s-a mai propus ca diplomații americani să nu mai aibă acces la vila de serviciu care se află în Serebreanâi Bor din Moscova și depozitul de pe strada Dorojnaia.

  "Sperăm că această propunerea a noastră va fi examinată în cel mai scurt timp posibil", a declarat ministrul.

  În data de 29 decembrie, administrația Casei Albe de la Washington a declarat 34 de diplomați ruși ca fiind persona non grata. Administrația de la Kremlin a calificat aceste acțiuni ca agresiune care era de așteptat din partea celor care trebuie să plece peste trei săptămâni din fruntea statului american. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că Moscova trebuie să dea un răspuns simetric.

  Tematic

  Putin: despre eșecul Partidului Democrat la alegerile din SUA
  Tagurile:
  Moscova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei