00:07 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17844

  Într-o emisiune de la postul de televiziune FoxNews moderată de ex-guvernatorul de Arkansas, Mike Huckabee, a comentat scandalul atacurilor cibernetice în timpul alegerilor din SUA.

  CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Ex-guvernatorul de Arkansas, Mike Huckabee, a subliniat faptul că autoritățile din SUA acuză Rusia de implicare în alegeri, dar nu spun nici un cuvânt despre imixtiunile SUA în alegerile din alte state.

  El a amintit că acum câțiva ani Barack Obama, împreună cu colegii săi din administrația de la Casa Albă, a încercat să influențeze alegerile din Israel, inclusiv cu implicarea unor resurse financiare de ordinul câtorva milioane de dolari. În SUA practic nici nu se vorbește despre acest subiect.

  În aceeași emisiune Huckabee a cerut să fie recunoscut faptul că atacurile cibernetice ale SUA aupra altor țări reprezintă ceva „normal”.

  „Noi încercăm să spargem sistemele rușilor, chinezilor, iranienilor, tuturor celor de care ne este frică? Dacă nu facem asta, atunci suntem niște idioți! Desigur, noi facem asta", a explicat ex-guvernatorul.

  În timpul emisiunii Mike Huckabee a fost întrebat dacă audierile din Senat cu privire la atacurile cibernetice „efectuate” la comanda Moscovei au avut impact asupra opiniei publice.

  „Foarte puțin; din simplu motiv că majoritatea americanilor nu cred că rușii au avut un rol decisiv asupra rezultatului din alegeri. Chiar dacă se demonstrează că ei (rușii, red.) au penetrat rețelele noastre și au reușit să facă rost de scrisoarea lui John Podesta (șeful staff-ului electoral a lui Hillary Clinton, red.), nu există nicio „fărâmitură” de adevăr că această informație ar fi influențat decizia americanilor și cu atât mai mult că rușii s-ar fi implicat chiar direct în alegeri", a spus Huckabee.

  Serviciile secrete americane urmează să facă publice săptămâna viitoare informațiile despre implicarea Rusiei în atacul cibernetic, care ar fi avut loc în timpul campaniei electorale din SUA. Directorul comunității de informații, James R. Clapper, a declarat că informația nu va conține date „sensibile”, cum ar fi metodele de investigație și nici detalii despre surse.

  În timpul campanie electorale din SUA, Moscova a fost acuzată că ar fi influențat rezultatul alegerilor prin intermediul unor atacuri cibernetice. Pe de altă parte Kremlinul a negat orice implicație în alegerile din SUA.

  Vladimir Putin a menționat că scrisorile care au fost publicate de către hackeri nu reprezintă nici un interes pentru Rusia.

  La rândul său ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat pentru ziarul italian Corriere Della Sera că autorii acestor insinuări nici până la momentul de față nu au prezentat măcar un argument concludent despre implicarea Moscovei în alegerile din SUA.

  Tematic

  Hackerii care au atacat Statele Unite au folosit 100.000 de dispozitive
  Tagurile:
  Hackeri, Atac, Alegeri, FoxNews, Mike Huckabee, John Podesta, Barack Obama, Serghei Lavrov, Hillary Clinton, Vladimir Putin, Arkansas, Israel, Rusia, SUA

  Știrile Zilei