23:22 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Poroșenko și militari ucraineni

  Rusia a permis Ucrainei să inspecteze regiunea Rostov

  © Sputnik / Михаил Маркив
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9423

  Federația Rusă a acceptat solicitarea Ucrainei, în baza acordurilor internaționale, de a întreprinde o inspecție militară în Regiunea Rostov care este programată în a doua decadă a lunii ianuarie.

  CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Federația Rusă a permis autorităților de la Kiev să întreprindă o inspecție militară în Regiunea Rostov pentru a monitoriza activitatea și dislocarea forțelor armate rusești din această regiune, scrie RIA Novosti.

  "Ucraina a solicitat Federației Ruse în baza Acordului de la Viena din 2011 în ce privește măsurile de consolidare a încrederii și siguranței pentru a întreprinde o inspecție militară într-o regiune de interes", a declarat directorul Centrului pentru Reducerea Riscului Nuclear din FR, Serghei Rîjkov.

  Militarii din Ucraina vor inspecta unitățile militare ruse în perioada 16-19 ianuarie.

  Arhitectura de securitate a Europei se bazează pe câteva acorduri cu privire la dezarmarea, controlul asupra armamentului și măsurile de sporire a încrederii în sfera militară. Acordul de la Viena din 2011 prevede existența unui schimb de informații în legătură cu contigentul militar, planificarea activităților militare și prevederile bugetare pentru armată. Pe lângă aceasta țările OSCE semnatare ale acestor acorduri se obligă să prezinte reciproc informații despre anumite manevre și exerciții de luptă și pot întreprinde inspecții în caz de necesitate.

  Tematic

  În Ucraina se dorește revenirea la arma nucleară
  Tagurile:
  inspecție militară, armată, Exerciții militare, Federației Ruse, Kiev, Federația Rusă, Ucraina


  Știrile Zilei