12:49 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Tankul T-90

  Tancul invizibil. Cercetătorii ruşi au descoperit un material unic

  © Sputnik / Ramil Sitdikov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (89)
  1590104

  O echipă de cercetători de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie din Moscova a descoperit un metamaterial care are proprietăţi ce nu se găsesc în natură, cum ar invizibilitatea.

  BUCUREŞTI, 17 ian — Sputnik. Metamaterialul descoperit de cercetătorii ruşi este capabil să manipuleze undele electromagnetice prin blocarea, absorbţia, creșterea şi îndoirea lor pentru a face lucrurile invizibile, relatează Sputnik International.

  Metamaterialul poate fi utilizat pe scară largă în dezvoltarea unor noi tipuri de arme și în proiectarea supercomputerelor în cazul în care semnalele electrice convenționale vor face loc pentru cele fotonice.

  Metamaterialul este o substanță proiectată pentru a avea proprietăţi care nu se găsesc în natură şi a fost descoperit de o echipă de cercetători ai Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie din Moscova.

  "Un adaos de semiconductor nonlinear va transforma metamaterialul într-un ecran reglabil pentru tehnologii stealth, care fac vehiculele de luptă mai puțin vizibile în undele radio şi infraroșu", a declarat serviciul de presă al Universităţii.

  Metamaterial, which can make combat vehicles invisible
  © Photo : MISiS
  Metamaterial, which can make combat vehicles invisible

  Echipa din Moscova a lucrat împreună cu colegii de la Universitatea din Creta, Grecia. În 2016, Rusia și Grecia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul cercetării și tehnologiei cuantice, inclusiv în studiul metamaterialelor.

  "Compania Rusă de Comunicaţii prin Satelit și alte organizații legate de spațiul cosmic şi-au arătat deja interesul față de noul material", se mai precizează în comunicatul Universităţii.

  Datorită formei speciale și configurației acestor celule, oamenii de știință au reușit să obțină metamaterialul cu proprietăți absolut unice. Metamaterialul nou obținut poate deveni, de asemenea, un element vital în proiectarea celor mai recente tipuri de lasere.

  Тема:
  Industria militară rusă (89)

  Tematic

  VIDEO: Ministerul rus al Apărării dezvăluie secvențe cu tancul Armata
  Tagurile:
  supercomputere, tehnologii stealth, ecran reglabil, Metamaterialul, Arme, Compania Rusă de Comunicaţii prin Satelit, Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie din Moscova, Grecia, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei