19:25 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  55271

  Rusia și-a făcut din rachetele de croazieră Kalibr arma principală pentru forțele maritime cu rază lungă de acţiune. Aceste rachete oferă Rusiei oportunități enorme care ridică o mare îngrijorare în Statele Unite ale Americii.

  BUCUREŞTI, 24 ian — Sputnik. Rachete de croazieră Kalibr reprezintă un mare avantaj pentru forțele navale rusești, relatează revista The National Interest.

  Rachetele Kalibr sunt o armă puternică care provoacă o mare îngrijorare în Statele Unite ale Americii. Complexul de rachete Kalibr include mai mult de zece versiuni care diferă în ceea ce înseamnă modul în care sunt lansate, domeniul de aplicare, natura ţintelor și viteza.

  Cu o lungime de șase până la nouă metri, aceste rachete pot fi echipate cu focoase conventionale sau nucleare. Submarinele rusești sunt echipate cu rachete Kalibr. Aceste rachete puternice sunt instalate şi pe fregate. În general, rachetele de croazieră sunt eficiente nu doar atunci când sunt lansate de pe vase mari.

  Doar Statele Unite şi Marea Britanie au rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, sistemul Tomahawks.

  „Rusia a demonstrat că poate utiliza numeroase vase mici pentru implementarea armei cu rază lungă de acțiune, un exemplu de o structură de putere "distribuită". Ideea este că într-o perioadă de creştere a armelor letale şi a rachetelor cu rază lungă de acţiune, ar putea fi mai înţelept ca puterea de foc să se răspândească pe mai multe platforme mai mici, în loc să se pună toate ouăle într-un singur coş larg, costisitor și vulnerabil", scrie publicaţia americană.

  The National Interest scrie că programul SUA care alocă puterea de luptă cu utilizarea navelor în zona de coastă se confruntă cu mari dificultăți. În plus, potrivit revistei, navele americane din de coastă nu sunt echipate cu rachete puternice precum Kalibr care pot fi montate chiar și pe escortă.

  Tematic

  O nouă arma letală a Rusiei: trenul cu rachete intercontinentale
  Tagurile:
  Kalibr, rază lungă de acţiune, rachete de croazieră, Tomahawks, Nave, The National Interest, Statele Unite al Americii, Rusia, Marea Britanie

  Știrile Zilei